top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKatja Hooijmans

Holisme. Alles staat met elkaar in verbinding.

Bijgewerkt op: 13 nov. 2020

Holisme is een term die je steeds vaker tegenkomt. Is dat zweverig? Nee, het is hartstikke hot! In de gezondheidszorg, lifestyle- en voeding, zelfs in het onderwijs zien we het steeds meer voorbij komen. Maar wat is het nou eigenlijk, dat holisme?


Het holisme is gestoeld op het principe dat alles met elkaar in verbinding staat. 'Holos' komt uit het grieks en staat voor 'geheel'. In organisaties, thuis in jouw gezin, in teams, maar ook jouw lichaam: alles is onderdeel van een groter geheel. Jij bestaat ook uit verschillende componenten en zie ik als geheel als we aan de slag gaan. Als ik naar jou kijk dan zie ik vijf niveaus: Fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en ook spiritueel op zielsniveau. Het heeft geen zin om alleen mentaal te praten om iets op te willen lossen. Je raakt dan een onderdeel aan (het brein en je ratio), maar mis je misschien wel de kern en haal je angel er niet uit. Overtuigingen, ideeën en patronen die we vasthouden downloaden we in ons lichaam en zet zich vast als een blokkade....

daar komt die rugpijn of hoofdpijn dus vandaan ;)

Durf je het aan, om alles in ogenschouw mee te nemen, en helemaal tot de kern te gaan zodat we de angel eruit kunnen halen?

Lees meer bij 'mijn aanpak' hoe je vanuit het Holisme kunt kijken naar jezelf om meer in balans te komen.



26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page