top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKatja Hooijmans

Mijn innerlijke reis van Hoofd naar Hart.....

Als kind groeide ik op in Zuid-Afrika in een instabiel en gebroken gezin. Ons gezin verhuisde 7 keer in mijn basisschool tijd door psychische problematiek van mijn vader en mijn zusje. Dit gaf mij vaak een gevoel van onveiligheid thuis. Als Hoog Sensitief Persoon (HSP) trok ik me steeds meer terug en ontwikkelde de overtuiging dat ik het zelf en alleen had te doen. Door hard te werken en door te zetten zou ik er wel komen.


Tot mijn 11e was mijn vader wisselend in beeld, erna is hij helemaal uit mijn leven verdwenen.

Mijn moeder? Ze was fysiek wel aanwezig, maar emotioneel afwezig. Zo ontstonden mijn persoonlijke thema's:


  • prestatie- en bewijsdrang: door een afwezige vader en vanuit de overtuiging het alleen te moeten doen.

  • zelfzorg: als HSP'er doorslaan in de kwaliteit zorgzaamheid en door een afwezige moeder teveel zorgen voor een ander i.p.v. zorgen voor mezelf.

Door mijn persoonlijke thema's verdween mijn 'zachte kracht' en talent steeds verder naar de achtergrond.


Zo ontstaan er bij ons allemaal persoonlijke thema's die voortkomen uit wat je hebt meegemaakt en hebt meegekregen uit zowel je moederlijn als je vaderlijn. Er komt een moment dat je behoefte krijgt om dingen anders te gaan doen. Als je niks verandert, verandert er niks. Je krijgt behoefte om bewuster te worden van jezelf en keuzes te maken. Dat is het moment om je reis naar binnen te maken, je reis van Hoofd naar het Hart. Fysiek een reis van zo'n 30 centimeren, maar spiritueel en qua persoonlijke ontwikkeling een hele trip.....


Hoe krijg je aandacht voor je binnenwereld?


Stap 1: herkennen en zelfnotie

Stap 2: erkennen

Stap 3: aankijken

Stap 4: loslaten


❤️ Je Hart volgen en keuzes maken waardoor er ruimte ontstaat voor wat jij graag wilt in je leven.

Je mag weer vitaal en vol levensenergie in je kracht komen staan! Heel en compleet.


Door mijn eigen innerlijke reis kwam mijn zachte kracht weer naar voren. Ik heb geleerd om mijn mooie eigenschappen en talent als HSP nu in te zetten als kracht en kwaliteit. Met de start van mijn eigen onderneming als coach en trainer mag ik dit talent delen en anderen inspireren. Hiermee kwam ik weer tot groei en bloei.


Heb jij jouw innerlijke reis al gemaakt van je Hoofd naar je Hart?120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page