top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKatja Hooijmans

van Hoofd naar Hart, Happy 2021!

'Alleen vanuit de plek van niet-weten kan daadwerkelijk iets nieuws ontstaan.' Juriaan Galavazi, Holistisch huisarts (1973).


Wil je op een oude plek blijven en oude dingen blijven herhalen, vraagt Juriaan Galavazi in zijn boek 'Van klacht naar kans', of wil je naar een nieuwe plek toe, en nieuwe ervaringen opdoen? Hoe beantwoord jij deze vraag? Een goede vraag om 2021 mee te beginnen...

Volgens Galavazi kun je hier alleen komen via de plek van het niet-weten, ofwel, niet via ons Hoofd maar via ons Hart. Dat hebben we niet op school geleerd. Integendeel: we zijn juist getraind om het zoveel mogelijk wél te weten en met ons Hoofd te werken. Maar: 'Alles wat je weet, komt uit het verleden en is per definitie oud.'

Leer jezelf te ondersteunen in dat ongemakkelijke stadium van verandering en het niet-weten. Met alle daarbij behorende gevoelens van onzekerheid, angst, twijfel en misschien zelfs eenzaamheid.

We beginnen dit jaar weer heel ongemakkelijk in een lockdown. Ik zit thuis met mijn dochtertje in groep 1 werkjes te knutselen en mijn dochter in groep 8, voorbereidend op het voortgezet onderwijs. Ik ben net mijn eigen praktijk gestart. Soms zegt mijn Hoofd: áááh, waar begin ik aan? Maar mijn Hart zegt: dit is oké, ik volg mijn gevoel, ik start 2021 vol vertrouwen in een mooi nieuw begin. Ik laat mijn Hoofd wat meer los en volg mijn Hart.

Dit wens ik iedereen toe voor 2021!

www.KatjavanHoofdnaarHart.com


bron: Van klacht naar kans, Juriaan Galavazi en Happinez.42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page